marți, 27 aprilie 2010

Din categoria Bio Eco Verde

Nu faci sex verde, nu trăiești bio! - Letitia S. Campan


Din păcate nu voi fi greenpeacefully correct, cu toate că e Ziua Pămantului. Deși în România există o urgență educativă pe teme ecologice, eu mă simt super amenințată de noii prooroci ai ideologiei verzi care tună și fulgeră împotriva oricărui aspect al vieții umane care e susceptibil de poluare și contaminare a Sfintei Gaia.

Dintre toate câte mi-a fost dat să citesc, să văd și să aud despre “la vie en bio”, cea mai tare a fost pledoaria dintr-un articol din Vanity Fair-ul italian de săptămâna asta: despre sexul verde, ceva de genul “Cum să faci dragoste fără să faci planeta să sufere“.

Nu e un subiect foarte nou și foarte original, am citit în trecut despre “the sustainable sex”, dar felul în care a prezentat ziarista problema m-a făcut să îmi sară țandăra.


Câteva dintre cele multe porunci ale tablelor Legii Bio publicate în VF erau:

1. Folosește prezervative biodegradabile

(ok, poate că era mai bine pe vremea romanilor când cu matzul de capră sau mai știu eu ce materiale biodegradabile foloseau)

2. Reciclează jucăriile erotice

(parcă și văd la rampa clujeană de gunoi de la Patarît un Centru de Reciclaj Erotic făcut cu fonduri europene. Păi să le facă direct din lemn, bumbac, gelatină, maț de porc și colți de rinocer)

3. Nu folosiți “pirule” contraceptive pentru că sunt toxice etc etc.

(dacă ar fi zis asta ceva personalitate religioasă, lumea s-ar fi scandalizat la auzul unei asemenea blasfemii obscurantiste, dar dacă vine din scripturile verzi, e perlă sfințită;

Încă ceva: același argument al toxicității nu ar fi valabil și pentru alte medicamente? Du-te și zi-i unui cardiac să nu mai ia medicamente pentru că poluează…)

4. Nu luați Viagra

(căutați în farmaciile bio esență de pipi de taur sau ceva rădăcini amare la 100 de euro gramul :) )))

5. Și, mai mult decât orice, NU FACEȚI COPII – un om de-a lungul vieții dăunează grav sănătății Terrei

Și la punctul ăsta mi s-a zbârlit părul și mi s-au întins nervii și am emanat din toți porii o cantitate de 256 de ori superioară poluanților și toxinelor pe care le eman zilnic pe m3

PS. Redactorița care a semnat articolul (și de care am aflat tocmai ieri, super-coincidență, că este un monument de antimaterie cenușie) nu a ținut să ne informeze ce cantitate de poluare produce prostia în lume, cred că am fi rămas mai edificați.

Sursa: pandoras.realitatea.net

2 comentarii:

  1. desi plantez cu place re copaci..
    http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw&fmt=18

    RăspundețiȘtergere
  2. Been through earthquakes, volcanos, plate tectonics, continental drifts, solar flails, sun spots, magnetic storms, the magnetic reversal of the poles, hundreds of thousands of years of bombardments by commets and asteroids and meteors, world wide fluds, tidal waves, world wide fires, erosion, cosmic waves, recurrent ice ages and we think.. some plastic bags ? :)))
    E George Carlin , ce te asteptai :p
    PS: Mi-a pov E. totul despre copacei

    RăspundețiȘtergere