marți, 8 iunie 2010

Yuppies din Romania nasc copii: drama micutilor cu parinti plecati intotdeauna la serviciu

In ecuatia emanciparii care devine parvenire atunci cand nu exista anume valori si anume integrare sociala intr-o lume cu anumite valori, au un rol interesant si companiile multinationale care incurajeaza (cu exceptii bineinteles) promiscuitatea morala si uneori chiar sexuala. Formele sunt multiple: workshopuri, teambuilding-uri, “munca in echipa”, “suntem ca o familie”, etc. Ideea e ca omul sa ajunga acasa tot mai rar. Sa isi gaseasca satisfactia profesionala, sociala, si nu numai, numai la serviciu. Ati vazut cum arata un apartament al unor astfel de yuppies? Parca sunt camere de hotel.

Nelocuite adica. Curate, dar nelocuite. Nu vezi o carte, o hartie macar… si daca omul e ordonat… e chiar o camera noua de hotel. Ce vorbesc oamenii astia ? Isi transmit pe liste enorme de adrese siruri nesfarsite de bancuri. Dumnezeule! Ei oare cred ca noi ceilalti nu putem intra pe internet sa cautam singuri bancuri pentru a ne amuza? Ce e frenezia asta a mesajelor anodine si cvasi-anonime, complet impersonale, decat o criza a comunicarii, a valorilor, a lucrurilor semnificative. Si acum ganditi-va o clipa ca acesti oameni… surpriza!… uneori se casatoresc… si uneori fac copii.

Da, e o lume ciudata in care apar tot mai des incubatoare de copii numite pompos after-school. Sunt copiii unor oameni fara trecut si fara viitor care traiesc momentul. Nu au parinti. Parintii au ramas la tara… sau in provincie de unde tanarul navalnic a descins in marele oras in cautarea norocului. Compania plateste bine. Asa de bine incat bietul parinte nu ii poate spune…”stai copile ca nu e bine ce faci”, „ca viata nu e asa”. Poti sa ii spui asa ceva copilului tau care castiga de 10-20 mai mult ca tine ? Poti!? Nu! Si atunci… aceasta specie se perpetueaza. Invata de mici sa ia. Sa mulga mai bine spus.

Continuare Articol: Hotnews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu