vineri, 27 noiembrie 2009

Secret Santa

Ne apropiem cu pasi repezi de sfarsitul anului si odata cu el de sarbatoarea Craciunului si de toate celelalte prilejuri de bucurie din perioada aceasta. Unii, putini, abia asteaptea sa treaca toata harababura si vad pe toate acestea obositoare, insa majoritatea nu stiu cum sa faca sa traga de timp, sa nu treaca prea repede zilele sfarsitului de an.
Astfel, unii incep sa se pregateasca, dupa putere, pentru sarbatori, sa tina post, sa mediteaze la semnificatia Craciunului, se gandesc la obiceiurile si traditiile cu care au crescut si care le sunt dragi, le asteapta si le traiesc bucurandu-se de fiecare moment; altii mai grabiti si mai apasati de grijile vietii uita de sarbatori, sub povara problemelor de zi cu zi dar, apuca insa in ultimul moment sa faca o bucurie celor dragi sau celor in nevoie, facandu-le cadouri si oprindu-se din fuga si alergatura zilnica, pentru cateva zile de petrecut alaturi de ei. Mai sunt si cei care uita de toate aceastea, fiecare din motivele lui, insa cei din jur nu ii lasa sa o faca complet, pentru ca imprejur totul incepe sa marturiseasca bucuria sarbatorilor, chiar si in cele mai secularizate constiinte prin: colegii de serviciu, decoratiunile de pe strada si din case, forfota magazinelor (aici nu suntem insa asa entuziasti), reclamele de peste tot, colindatori, evenimentele organizate pentru copii, etc. Majoritatea dintre noi suntem insa o combinatie din toate acestea. Si, pentru aceasta majoritate, am o idee care poate fi atractiva chiar si pentru cel mai morocanos dintre prietenii nostri. Noi am incercat-o anul trecut la serviciu si, dat fiind succesul ei, o vom relua si anu acesta "bigger and better".

Se numeste "Secret Santa" ideea noastra si este o modalitate simpatica de a ne face cadouri intre noi cu ocazia Craciunului. Mecanisul este urmatorul: se fac biletele pe care se trece numele fiecarui participant si se amesteca intr-o caciula, ceva. Fiecare trage apoi cate un biletel si tine secret numele de pe el. Daca se trage pe el insusi, mai trage o data. Se stabileste o suma maxima si fiecare trebuie sa ia cadou persoanei al carei nume este pe biletul sau, incadrandu-se in acea suma. De ce trebuie insa tinut secret numele, in primul rand pentru surpriza de la inmanarea cadoului si in al doilea rand pentru ca se va tine cu ocazia asta si un concurs. Concursul inseamna ca fiecare isi face o lista cu toate numele participantilor si scrie in dreptul fiecaruia cui crede ca respectivul trebuie sa ii ia cadou. Pentru a fi lucrurile mai interesante, fiecare participant va da tuturor un indiciu despre persoana careia trebuie sa ii cumpere cadou. Cum la noi o sa participe 26 de persoane, am hotarat ca indiciul trebuie sa restranga persoanele "suspectate" undeva intre 5 si 10. Acum, in functie de fiecare "ograda", se stabileste intern suma pentru cadou si detaliile legate de indicii. Castigatorul concursului se decide in ziua in care se dau cadourile si acesta va primi un premiu, premiu cumparat din banii stransi de la fiecare participant (o suma modica de preferat, ca se va strange oricum suficient, si pe de alta parte asta nici nu ar trebui sa conteze).

Asa ca, puneti-va pe facut bilete, trageti la sorti, gasiti indiciile, cumparati cadourile, stabiliti ziua Z si cautati sa va bucurati cat mai mult si bucurati-i si pe ceilalti din jur, macar acum de Craciun, daca nu in fiecare zi. Grabiti-va, ca nu mai e mult!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu